Roodborstjes

Ik ben zot op vogeltjes, niet in een kooitje maar wel in huis. Daarom verzin ik vogelmoois om mijn nest mee te versieren, zoals vogelslingers die vrolijk voor het raam hangen en roodborstjes (én blauwborstjes) om binnenkort in de kerstboom te hangen. Nu hangen ze zowat overal in huis en eigenlijk is dat best gezellig. Ze verbroederen zelfs met de uilen (zie vorige post).

Ik heb ook een echte fuut in huis. Ze heet fiona en ze houdt me met een schuin oog in de gaten als ik herfst-sjakochen maak. Hier en daar geeft ze dan wat mode advies, pientere madam, ons Fiona.

Nee, het is nooit eenzaam in mijn ateljee met heel die beestenboel. Binnenkort komt er nog meer gedierte bij want ik werk aan kerstboomhangers in de vorm van teckels en lieve (echt heel lieve!) bambi hertjes. Ik mag namelijk een kerstboom van 3,5 meter versieren! Maar later meer hierover, nu... vogels!