Herfstdieren

Ondanks de heerlijke Indian Summer die we nog cadeau gekregen hebben, komt de herfst er nu toch echt wel aan. Ik ben er nog niet helemaal klaar voor, maar ik moet toegeven dat het schilderen van herfstdieren het leed enigzinds verzacht heeft.

Deze gezellige dieren bereiden zich net als ik voor op het koude, natte seizoen met warme truien, paraplu's en véél thee (maar daar hoeft het voor mij niet persé koud voor te zijn, ik zweer elke dag bij een pot groene thee, zeer gezond, zo wordt er beweerd en ik geloof dat graag)

De knusse bruine beer is al aan zijn winterslaap begonnen, zijn oude wekker wijst aan hoeveel manen (maanden) hij nog kan doorslapen totdat de lente weer in't land is. Ik wou dat wij mensen dat ook konden doen, of op zijn minst op een lager pitje functioneren voor een tijdje, wat bij de houtkachel zitten, een dikke sjaal of trui breien, wie heeft daar nog tijd voor tegenwoordig?

De eekhoorns weten wat gezelligheid is en de regen houdt hen niet tegen om buiten te genieten van een kopje thee. En wat voor een kopje, ik heb het motief nageschilderd van pools servies dat te koop is bij Kaatje Landelijk Leven. Het is een servies waar ik al heel lang van droom, maar  dat ik mij voorlopig nog niet kan veroorloven.

De uil is geïnspireerd op een uil uit een oude vogel-encyclopedie, hij keek alleen een beetje kwaad, dus ik heb hem een iets vriendelijker blik gegeven. De koekoeksklok is eigenlijk een uilenklok en zegt in de plaats van 'koekkoek', 'oehoeh', maar dat merk je enkel als je heel goed luistert.

En de vos...die is verkouden!

Ik heb er postkaartjes van laten drukken

En ook de achterkant is een plaatje.

En een vosje als kussen is misstaat niet in de zetel, geeft meteen een herfstsfeer aan de woonkamer, net zoals een slaperig katje, trouwens...

Een mandje vol gezellige dieren.