Summertime and the living is easy

We hebben er een nieuw huisgenootje bij: Noa! Noa is gefacineerd door alles wat met naaien te maken heeft. Het op en neer gaan van het naaimachinevoetje  oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar uit, ze zit minutenlang geconcentreerd te loeren tot opeens *pets!*, gedaan met het voetje. Een fantastisch maar levensgevaarlijk spel dat ik haar dan ook zo snel mogelijk wil afleren. Maar hoe ik haar ook probeer duidelijk te maken dat haar pootjes mischien wel eens aan elkaar gestikt zouden kunnen worden, het maakt niet bijster veel indruk op haar... Een iets minder gevaarlijk spel is als er een stuk stof ligt uitspreid op mijn werktafel en het een soort safaritent wordt waar ze onderkruipt. Als ik mijn patroon wil uitknippen moet ik wel eerst op jacht naar een snel heen en weer schietend bolletje kat, wil ik geen staartjes of snorharen mee afknippen. Hmm, mischien toch niet geheel ongevaarlijk dit spel... En als er echt niets spannenders voor pootjes is dan kan ze zich ook gerust bezig houden met een gehaakt touwtje, heerlijk simpel zo'n poezenleven.

En als het zomer is kan een mensenleven ook wel heerlijk simpel zijn. Een lekker ontbijt buiten in het zonnetje met croissantjes en veel koffie, alvorens aan het werk van de dag te beginnen, doet wonderen voor de werklust.

Ik had mijzelf namelijk een taak gegeven : eindelijk eens bedenken wat ik met mijn zeer uitgebreide collectie oude prentenboeken zou doen (en en passant deze collectie eens ordenen=veel werk!)

Het moest iets met naaien zijn, liefst zakjes of sjakoschen en vermits ik (nog) niet in het bezit ben van een supersonische borduurmachine moest ik het kunnen maken met mijn supersonische naaimachine. En hier komt mijn vrije borduursteek weer van pas! Dit is tekenen met mijn naaimachine. Zo kan ik al die prachtige prentjes vertalen naar textiel, want het is zo jammer dat ze zitten verstopt in die stoffige oude boeken.

Zo maakte ik dit vogeltje (vrije interpretatie). En al is het best wel een tijdrovend werkje om steeds van garen te wisselen, het resultaat mag er zijn, vind ik.

En dit schattige meisje in kostuum (ook een vrije interpretatie) Het koffertje verzon ik erbij omdat het op een grote draagtas moest komen en dat leek me wel toepasselijk.

De tas heb ik dan ook maar ineens gemaakt, met een mooie rest leder die ik nog had liggen en stevige canvas die in een vorig leven nog als schildersdoek zou hebben gediend.

Nu ben ik alleen nog opzoek naar klinknagels om de hengsels vast te maken, geen gemakkelijke zoektocht -zo blijkt- want de meeste fourniturenwinkel dames vallen uit de lucht als ik er naar vraag: 'klinkwatte?' Dus als er iemand tips heeft? Laat maar komen!

---0----0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---

We have a new member of the family: Noa! No, Noa is not a baby, she's a little kitten, who is fascinated by everything that has to do with sewing. She likes to attack the sewing machine foot, she simply cannot resist the movement and the noise it makes, and even if I tell her over and over that maybe someday her little feet will be sewed together, she isn't afraid.. Playing with the fabric is also a great game of her, she crawls under the fabric that I have placed nicely over my table and pretends she's in a tent, going on a dangerous safari trip in the dark. The only problem is, I have to chase after her, or otherwise I will be cutting of her tail or nose thrills when I cut out my pattern. But if there is nothing else dangerous to do for her, she's also happy with a little piece of yarn to chew on. It's an easy life, a cat’s life.

But in the summer life can be easy  for a human being too, for instance if you have a nice breakfast with fresh croissants and lots of coffee outside in the sun. It was just what I needed for a good working day.

I was going to sort out my quite respectable collection of old picture books. You know, the ones with plates of birds and butterflies, the natural encyclopedias and other gorgeous old treasuries. They have such nice pictures in them, but they are hidden between the dusty old book covers and not enjoyed enough. I was searching for a purpose to re-use them for a while now. It had to be something with sewing, but I couldn't come up with what precisely. But after the nice breakfast and sorting out the whole -heavy- collection of books, I knew what I wanted to do with them! I used the free embroidery function on my sewing machine and sewed a bird and a little girl in costume. And although it's a quite time-consuming job -because I have to switch the colors of yarn a lot- I am very happy with the result!