Waar kan een meisje er nooit genoeg van hebben? deel 2

Zakjes. Wat is dat toch met zakjes? Met een rits, met een knoopje, het maakt niet uit, je krijgt ze overal gratis bij en toch kan je er nooit genoeg van hebben. Ze lijken ook steeds weer op mysterieuze wijze te verdwijnen. Hoe vaak heb ik al niet bedacht toen ik op het punt stond om om reis te vertrekken dat een zakje nu toch wel erg handig zou zijn om al die kleine EHBOspulletjes/reisshampootjes/schetsgerief/naaigerief en talloze andere pietluttige (maar levensnoodzakelijke!) dingen die een vrouw als ik meestal met zich meesleept in op te bergen. Je weet nooit hoe levensreddend (of op zijn minst ego-reddend) het kan zijn om een naald en draad mee te hebben. Bijvoorbeeld voor op het genânte moment dat het knoopje van je jurk springt omdat je na het diner eigenlijk al propvol zat, maar dan komt de ober verleidelijk met de desertkaart voor je neus  heen en weer zwaaien zodat je een dubbele bananspilt met extra slagroom uiteraard onmogelijk kunt weerstaan.  Zo'n momenten dus!

Dus bij deze, zakjes!

Het vogeltje dat ik vorige week borduurde is nu een stijlvol zakje geworden, afgewerkt met gerecycleerd leder van een oude rok (dan vraag ik mij toch serieus af: wie drààgt zoiets? De rok bedoel ik.)

En toen vond ik nog een mooie encyclopedie met vlinderprenten, waarvan ik ook een prent heb geborduurd

Ik had een beetje onderschat hoeveel details zo'n vlinder heeft, maar zo schoon!

Met mijn stempel heb ik een bijpassend logo gemaakt met textielverf en een leren kwastje aan de ritssluiting om het af te maken.

Je zal mij nu niet snel meer horen vragen waar al mijn zakjes gebleven zijn, als ik er geen kan vinden, kruip ik gewoon achter mijn naaimachine en maak er zelf ééntje, inspiratie genoeg!

---0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---0---

Bags. What is it with little bags that you always need them and they keep disappearing? The times that I thought 'what about a bag now for storing my sewing supplies/pencils/emergency kit/etc...’  when I was about to go on a trip, but I couldn’t find any, are countless. I’m the type of woman who likes to carry around a small household. It’s not so much that I like the carrying, but I do like the feeling that I have everything with me in case of need, you don’t know when it might come in handy to have your needle and thread with you, for instance when you were really full after dinner, but you couldn’t resist desert (who could?) and suddenly the button of your skirt pops of. Right, that kind of moments.

So I’ve made some more bags, just in case…

One with an embroidered bird and one with embroidered butterflies. I underestimated the details of the butterflies a bit, it was rather a lot of work, but I do love them!

You will not hear  me complaining again about my shortage in bags, from now on I make them myself. The inspiration is endless.