Open monumentendag

Samen met mijn vriendin Isabelle heb ik de afgelopen tijd gewerkt aan een kunstwerk voor Undercover, een kunstproject voor jonge kunstenaars in samenwerking met Open Monumentendag. We kozen het zilvermuseum in Deurne en maatken er een vrolijke verhalentuin van. Op zondag 9 september kan je met je eigen ogen komen kijken hoe wasberen aanmeren via de slotgracht en hoe roddelende meeuwen alles doorvertellen wat ze te horen krijgen, zo ook dit: ' Wiste gij dadded zondag oepemonumentendag is?' ' Neije!' ' Tis pertang zo, en alt volk komt af om nor oegns te zien!' 'Echt wor?' 'Echt wor!' 'Awel, ik gon der zen!' 'Ikke oek!'

Deze roddelende meeuwen zijn geïnspireerd op de kwetterende oude madammen van Monty Phyton (die ik btw zeer goed kan nadoen, menig leraar zijn geduld is vroeger danig op de proef gesteld door de kwetterende oude wijvenstemmetjes van mijn vriendinnen en mij tijdens een of andere saaie les)

En tot slot heeft de wasbeer nog een boodschap: