(inge)wikkel(de)jurk

Dit prachtige vintage stofje vond ik in mijn lievelingswinkel in Amsterdam: Het Grote Avontuur. De winkel is een heerlijk samenraapsel van alles waar ik gek op ben: vintage servies, mooie oude prentjes, retro meubels, prachtig papier etc.. Precies het soort winkel waar ik ook al jaren van droom om ooit te hebben…

In ieder geval zijn mijn postertjes en postkaarten er nu ook te koop, dat is toch al een mooi begin...

Maar terug naar het vintage stofje. Ik maakte er deze heerlijke wikkeljurk van, gebaseerd op een bestaand patroon dat ik zelf heb aangepast. Ik heb wel eerst even een boek over patroontekenen gelezen om de basisbeginselen een beetje te begrijpen, maar toch bleef het een zeer ingewikkeld klusje voor iemand die nooit patroontekenen heeft gevolgd. Al bij al ben ik zeer tevreden met het resultaat.

Ik wou graag dat het jurkje retro kapmouwtjes kreeg en dit lijkt er toch wel op (:

Mooi (in)gewikkeld rond de taille met een ouderwets lintje.

En het vlinderprentje past er ook zo mooi bij.

Ze heeft een mooie slanke achterkant, al is de paspop iets te groot,waardoor het een beetje scheef zit...

Een sfeerbeeld van mijn atelier.