Inspiratie is ook belangrijk

Ziek. En wat doe je als je ziek bent en een laptop binnen handbereik hebt? Surfen op het internet en inspiratie opdoen natuurlijk!

Dit filmpje is zo mooi gedaan! Een herinterpretatie van Bob Dylans Subterranean Homesick Blues met handgemaakte typografie, waarbij de illustrator niet slechts enkele woorden heeft uitgelicht, zoals in Dylans filmclip, maar alle tekst heeft uitgewerkt in prachtige, steeds andere lettertypes, wat een werk!

[embed]http://vimeo.com/49556689#at=0[/embed]

En ik vond ook nog deze illustratrice, ze maakt zo'n poëtische dingen. Erg mooi en er komen konijnen in voor, dan is het altijd goed!

IMG_0024_500
IMG_0024_500

Zelf was ik onder andere bezig met slingers en versieringen voor kerstmis te maken. Ook voor de kerstboom van 't Stad leest, waar ze mij opnieuw hebben gevraagd om hun gi-gan-tische boom te versieren -which is nice- zodat hij net als vorig jaar weer gezien mag worden!

_MG_7634
_MG_7634

De slingers maak ik uit oude prentenboeken die niet meer te redden zijn omdat stoute kleutertjes er met wascokrijt in hebben gekladderd, of die vrolijk zijn volgekwijld tijdens het voorlezen (kan ook Oma of Opa geweest zijn).

_MG_7629
_MG_7629

't zou toch zonde zijn om zo'n schattige prentjes verloren te laten gaan, nietwaar? En het is een plezante manier om de papier afvalberg een beetje te helpen verkleinen.

_MG_7628
_MG_7628

En dan heb ik in mijn hoofd hoe ik mijn creatie precies verpakt wil, met een mooie banner en dan moet mijn liefje er voor opdraaien (want hij is een nummer 1 met computers en ik ben slechts een euh... computer nulletje).

_MG_7630
_MG_7630

Maar er zal verandering in komen, ik ben van plan om me serieus te gaan bezig houden met Photoshop, Illustrator en wat er nog meer nodig is om al die ideeën die ik in mijn hoofd heb om te zetten naar ééntjes en nulletjes (computercodes dus), zodat ik niet steeds weer aan mijn lief zijn mouw moet komen trekken telkens als ik iets nodig heb. Noem het maar een vroeg nieuwjaarsvoornemen.