Christmas time (is here again)

LCEV Kerstboom 2012 internet extra - 1

Zoals de Beatles al zongen: Christmas time is here again (let vooral op Ringo's onmisbare inbreng!). Het lijkt nog maar net geleden dat ik de kerstboom van 't Stad Leest versierde vorig jaar en nu is het weer zover: kerstmis 2012 komt er aan, tijd om weer in de reuzenboom te klimmen! Gelukkig had ik nog een heleboel versieringen over van vorig jaar, toen heb ik dan ook als een chinees fabriekje zitten naaien, knippen en dingen in zakjes steken, ik krijg er nog spleetogen van als ik eraan denk.

LCEV Kerstboom 2012 internet - 2

Maar ik heb natuurlijk ook nieuwe dingen gemaakt, zoals deze slingers geknipt uit oude prentenboeken. Voor de boekenpuristen onder ons: geen nood, het waren stuk voor stuk boeken die niet meer te redden vielen, er was in gekliederd of er waren pagina's uitgescheurd. Kortom vintage boeken met een serieuze hoek af, of uit...

LCEV Kerstboom 2012 internet - 19  LCEV Kerstboom 2012 internet - 11

Er moest een hoge ladder aan te pas komen en een dappere man die niet bang is om op hoge ladders te klimmen, zodat ik veilig op de grond mijn versiersels voort kon zetten.

LCEV Kerstboom 2012 internet - 10

Er hangen poedels in de boom...

LCEV Kerstboom 2012 internet - 6

En poezen-slingers!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 26En ook weer een hoop uiltjes -die ik noooit meer ga maken, veel te veel gepriegel! Dus al diegenen die nog een uil voor kerstmis willen: haast u, want op=op!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 49

En wat ligt er onder de boom? Cadeautjes natuurlijk!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 47

Onder andere: gift tags gemaakt van -wat dacht je?- vintage boeken. Mooie prentjes van eekhoorntjes, katjes of charmante dames, ze staan eens zo leuk als ze aan een kerstcadeautje hangen!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 46

En ook tea-cup candles, een kaars in een gezellig ouderwets kopje, instant vintage kerstsfeer!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 46Ik heb er een ouderwets label bij verzonnen. Ik wou iets in de trant van die typische old fashioned Amerikaanse reclame labels, zoals: Marty's Mythical and Magical Extra Long Lasting Whimsical Christmas Reindeer Antlers and Red Noses. Zoiets dus. Je kunt het niet zo goed lezen op de foto, maar het werd dus: La Cabane en Voyage's Tea Cup Candle, It's deLIGHTfull! Niet zo lang, maar minstens even catchy!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 38

En net als ik een beetje wanhopig naar de hoge top begin te kijken en denk : 'Gaat hij ooit eens een keer vol geraken?'

LCEV Kerstboom 2012 internet - 72

Is hij toch wel klaar zeker!

LCEV Kerstboom 2012 internet - 50En nu staat hij dus te pronken tussen de boeken. Gerecycleerde boeken in de boom, nieuwe boeken rond de boom, voor elk wat wils!